شما هم با دیدن پژمان جمشیدی یاد شهر فرش افتادهاید و یا با دیدن سس بیژن به یاد امین حیایی؟ صبح زود با صدای ترانههای تبلیغاتی از تلویزیون بیدار شدهاید و در مسیر رسیدن به محل کار، تبلیغات مجموعه زمزم را گوش میدهید؟شده در زمان استراحت ظهر با انواع پستهای تبلیغاتی در اینستاگرام مواجهه شوید؟ همه اینها زیر سر یک یا چند کمپین تبلیغاتی است.
2 دلیل استفاده از کمپین تبلیغاتی
دیده شدن در کمپین های تبلیغاتی
قطعا هرکس که کسب و کاری را انداخته، هدف اصلیاش رسیدن به در آمد و فروش محصولات یا ارائه خدمات خود به مخاطبانش میباشد، برای این کار در قدم اول نیاز به دیده شدن دارد، کمپینهای تبلیغاتی یکی از راههای دیده شدن شما هستند.
هویت بخشی در کمپین های بازاریابی
علاوه بر اینها کمپینهای بازاریابی و تبلیغاتی به برند شما هویت میبخشند. به همین دلیل طراحی آن باید اصولی و درست باشد تا در مرحله اول باعث گسترش مشتریان و در مرحله دوم برندسازی قدرتمند شود.اولین دلیلی که باعث میشود به جای یک راهکار تبلیغاتی به سمت یک کمپین برویم، این است که در این حالت مخاطبان بیشتری ما را مشاهده میکنند.
شاید قسمتی از مخاطبان ما در شبکههای اجتماعی و بخش دیگری از آنها پای شبکههای تلویزیونی باشند، بنابراین برای اینکه مطمئن شویم هیچکدام را از دست نمیدهیم، استفاده از چند شبکه تبلیغاتی اینترنتی و غیراینترنتی در کنار هم راهکار مناسبی است. دیگر اینکه کمپین تبلیغاتی افزایش فروش در اینستاگرام، یکی از این روشهایی است که باعث دیده شدن ما در شبکههای مجازی میشود.
موضوع بعدی این است که استفاده از یک کمپین تبلیغاتی با کمک چند شبکه مختلف باعث افزایش احتمال بهخاطرسپاری پیام تبلیغاتی برند میشود.مطمئنا زمانی که مخاطبان در طول ماه صرفاً سه بار تبلیغات یک مجموعه را در شبکههای اجتماعی مشاهده کنند، بازخورد کمتری نسبت به زمانی دارد که با تبلیغاتش بیشتر از 10 بار و در محیطهای مختلف مثل تلویزیون، رادیو، خیابان و شبکههای اجتماعی برخورد کنند.
ابزارها و روشهای مختلف کمپینهای تبلیغاتی
ایمیل مارکتینگ
در این روش تبلیغات، محتوای آموزشی رایگان، دورهها و انواع تخفیفها در مناسبتهای مختلف، از طریق ارسال ایمیل به کاربران اطلاع داده میشود. هدف آن جذب مشتریان جدید و حفظ رابطه با مشتریان قدیمی است.
بازاریابی تلفنی یکی از روش های کمپین تبلیغاتی
در این نوع از بازاریابی، لیستی از مشتریان تهیه میشود و به کارشناسان فروش داده میشود، کارشناسان با مشتریان ارتباط گرفته و محصولات جدید مجموعه خود را معرفی میکنند.البته امروزه با توسعه فناوری بازاریابی نیز توسعه یافته و تماسهای تصویری نیز گرفته میشود که البته این راه فقط برای مشتریان فعلی انجام میشود.
تبلیغات محیطی
قطعا شما بارها در خارج از خانه پشت ترافیکهای سنگین گیرکرده و بیلبوردهای بزرگ اطراف شهر توجه شمارا جالب کرده و یا هنگام عبور از خیابان بنزهای تبلیغاتی بزرگی را مشاهده کردهاید.اینها همان تبلیغات محیطی هستند، یعنی نوعی از تبلیغات که توجه شما را در محیط خارج از خانه جلب میکند.
تبلیغات ویدیویی از ابزارهای کمپین تبلیعاتی
یکی از روشهای اصلی تبلیغات استفاده از ویدئو است که نقش موثری دارد.تحقیقات نشان داده است که مشتریان علاقه به دیدن ویدیو از محصولات دارند و اهمیت آن را با برسی از سایتهایی که قسمت توضیحات، ویدیویی با کیفیت از محصول به اشتراک گذاشتن را میتوان دریافت.این کار حدودا 35 درصد فروش را افزایش میدهد.
3 مدل از کمپینهای بازاریابی و تبلیغاتی مهم
کمپین های دیجیتالی
به دلیل اینکه مردم اغلب وقت خود را در اینترنت میگذرانند، این کمپین شکل گرفته است، شما میتوانید رسانه مورد نظر خود را انتخاب کنید و اقدام به تبلیغ در آن بستر نمایید.این کمپینها شامل تبلیغات در سایتها، شبکههای اجتماعی مانند تلگرام و اینستاگرام میباشند.
کمپین های ارجاع مشتری
در این نوع از کمپین باید به شیوهای هوشمندانه از مشتری بخواهید تا برند شما را به دیگران معرفی کنند و در قبالش تخفیف ویژهای برایشان در نظر بگیرید یا هر خدمت دیگری که آنها را تشویق به معرفی برند شما کند.
کمپین بازاریابی ویروسی
در این نوع کمپین باید محتوایی انتشار دهید و این محتوا مانند ویروس در بین مردم انتشار پیدا کند، حالا ممکن است محتوای شما با حدی جذاب باشد که مردم را ترغیب کند این محتوارا با دوستانشان به اشتراک بگذارند و در مورد آن گفتگو کنند. یا در محتوای خود از تصویر فردی معروف استفاده کرده باشید، یا حتی محتوای شما جنبه طنز داشته باشد و این تماما بستگی به میزان خلاقیت شما خواهد داشت.
3 نکته طلایی قبل از راه اندازی کمپین
1. مخاطب هدف خود را مشخص کنید
قصد دارید مشتریان جدیدی را به سمت کسبوکار خود هدایت کنید یا میخواهید مشتریان فعلی خود را تبدیل به مشتریان دائمی و وفادار کنید؟؟آیا مخاطبین هدف شما کسانی هستند که با برندتان آشنایی دارند؟!قرار است از فعالیت جدیدی در کسبوکا خود رونمایی کنید؟یا حتی ممکن است بخواهید برای اولین بار برند خود را معرفی کنید!
البته ممکن است کمپین شما طبق هدفی که معین کردهاید پیش نرود. مثلا شما با هدف ثتبت مشتری کمپینی راهاندازی کنید اما تعدادی مشتری به مشتریان شما اضافه شود و یا برعکس تعدادی از مشتریان خود را از دست دهید.شما باید خصوصیات مشتریان خود را ارزیابی کنید، رفتار آنها را آنالیز کرده و در جهت همین رفتارها گام بردارید.
شما باید بدانید آنها به چه پلتفرمی برای وقت گذراندن علاقه دارند یا هدف آنها برای حضور در شبکههای اجتماعی چیست؟ چه محتوایی برای آنها سرگرمکننده و جذاب است؟ با این کمپین کدام یک از نیازها و یا مشکلات مخاطبین خود را برطرف خواهید کرد؟حتما باید کمپین شما در راستای یک نتیجه مثبت یا رفع یکی از نیازهای مخاطبان شما طراحی و اجرا شود.
2. نحوه اجرای کمپین
ابتدا باید تمام کانالهایی که در اختیار دارید را برسی کنید.بعد آنهایی که انتشار تبلیغ در آنها رایگان نیست را از آنهایی که رایگان هستند جدا کنید، بعد بررسی کنید که بازدهی کمپین شما در کدامیک از این دو کانال بیشتر خواهد بود.
یک تقویم تبلیغاتی طراحی کنید تا بدانید در کدام روز چه محتوایی را برای این تبلیغات قرار است منتشر کنید. کمپین شما باید بازه زمانی مشخصی داشته باشد. مثلا ده روز، یا حتی یک ماه.با توجه به این مدت زمانی که در اختیار دارید، اقدام به انتشار محتوای خود کنید.
3. تعیین بودجه برای کمپین
تعیین کنید که قرار است چقدر برای راه اندازی و اجرای کمپین تبلیغاتی مورد نظر، بودجه مالی صرف شود.نسبت به همین بودجه است که در ادامه تعیین میکنیم کمپین باید تا چه حد گسترده شود و اصلاً چند شبکه در آن حضور داشته باشد.در این بخش به روشهای مختلفی میشود بودجه مالی کمپین را تعیین کرد برای مثال برخی از برندها روش درصدی از فروش را انتخاب کرده و مقداری از بودجه را به بازگشت هزینههای تبلیغاتی محول میکنند.
مثلا تعیین میکنند که 30 درصد از هزینه تبلیغات تلویزیونی یا کل کمپین را از بازگشت سرمایهای که بعد از انتشار اولین تبلیغات و افزایش فروش صورت گرفت تامین میکنند.تعیین چنین نکاتی باید با تجربه قبلی انجام شده یا به کمک یک فرد متخصص در این زمینه صورت بگیرد.
زمان طلایی برای انتشار تبلیغات
یک بخش بسیار مهم از کمپین تبلیغاتی، زمانبندی انتشار تبلیغات است. ما باید بدانیم که مخاطبانمان در چه ساعاتی از شبانه روز زمان آزاد دارند و چه وقتی را به شبکههای تبلیغاتی که ما تعیین کردهایم سر میزنند.برای مثال اگر مخاطبان هدف ما بین ساعت 21 تا 23 در شبکه اجتماعی اینستاگرام باشند، پس این زمان مناسبی است که تبلیغات اینستاگرامیمان را منتشر کنیم.
در مقابل ممکن است بین ساعت 13 تا 15 برای مشاهده تلویزیون زمان گذاشته و در اوایل صبح، در هنگام مراجعه به محل کار یا حتی در منزل، برای شنیدن رادیو وقت صرف کنند. ما باید با شناخت دقیق این زمانها برای انتشار بخشهای مختلف تبلیغاتمان زمان بندی داشته باشیم.
درنهایت
کمپینهای تبلیغاتی برای رونق کسبوکار شما بسیار حائز اهمیت هستند. هوشمندانه آنها را انتخاب کنید و هوشمندانهتر به اجرای آنها بپردازید. بستر مناسبی برای انتشار و معرفی آن پیدا کنید و درطول مسیر همواره به آنالیز آن بپردازید. اگر بستر انتخابی شما فضای مجازی است، آنالیز کمپین اهمیت بسیار بالایی دارد. شما باید بدانید از طریق کمپینتان چه اندازه ورودی دریافت کردهاید.