چرا باید فروشگاه اینترنتی داشته باشیم؟
برنامه فروش بلند مدت شما چیست؟ چطور می خواهید کسب و کار خود را با دوران تجارت الکترونیک تطبیق دهید؟ آیا همه تخم مرغ های خود را در یک سبد قرار می دهید؟این سوالاتی است که باید در این برهه از زمان که جهان بیش از پیش با تکنولوژی و خرید و فروش مجازی ارتباط گرفته است، از خودتان بپرسید. امروزه افراد زیادی در وقت خود صرفه جویی کرده و با سفارش محصول از فروشگاه اینترنتی یا آنلاین شاپ ها خودشان را از گشت و گذار در مراکز خرید راحت می کنند! با توجه به شرایط موجود بدیهی است که سرنوشت آنلاین شاپ ها اگر از فروشگاه های حضوری بهتر نشود، بدتر نمی شود.
پیشنهاد ما این است با شناخت کامل از سایت های فروشگاه ساز، یکی را انتخاب و به سرعت فروشگاه آنلاین خودتان را تاسیس کنید، می پرسید چرا؟
دلایل تاسیس فروشگاه اینترنتی
دسترسی دائمی به محصول
اگر یک فروشگاه آنلاین داشته باشید محصولات شما 24 ساعته و در 7 روز هفته در دسترس است. فرض کنید یک مغازه لباس فروشی دارید و مشتری مدل یکی از لباس ها را می پسندد اما به دلایل مختلف (مانند تمام کردن آن محصول در مغازه یا جلوگیری از شلوغ شدن آن جا)، کالای مدنظر در فروشگاه موجود نیست. در این صورت اگر بخواهید مشتری نپرد باید از او بخواهید کمی منتظر باشد تا از انبار محصول مورد نظر برسد! فکر می کنید چه اتفاقی می افتد؟ همان جمله معروف مشتری های بالقوه: «من میرم یکم دیگه دور می زنم، برمیگردم!» فکر می کنید برمی گردد؟ در نود درصد مواقع خیر!
حال اگر همین مشتری در فروشگاه اینترنتی لباس مدنظرش را به شما سفارش می داد، حتی در صورت موجود نبودن چند روزی وقت برای تهیه آن داشتید. در نهایت هم فرد درب منزل محصولش را تحویل می گیرد.
دسترسی آسان به محصولات در فروشگاه اینترنتی
برای همه ما تا به حال پیش آمده که دوست یا آشنایی از محصولات یک فروشگاه بسیار راضی باشد و آن را به ما نیز برای خرید معرفی کند. اما چقدر برای بازدید از آن فروشگاه وقت گذاشته ایم؟
تبلیغات دهان به دهان در فضای فروش اینترنتی نتیجه بخش تر است چرا که بازدید از محصولات تنها با چند کلیک امکان پذیر است. افراد بدون خروج از منزل و صرف وقت و هزینه می توانند تمام محصولات شما را با حوصله مشاهده و مقایسه کنند. درضمن در این روش آنلاین شاپ ها مشتریانی از سراسر کشور خواهند داشت در صورتی که داشتن یک فروشگاه حضوری در سطح شهر اغلب اوقات فقط همشهری ها را جذب می کند. این یک مزیت بسیار بزرگ برای گسترش طیف فروش شماست.
کاهش هزینه ها با تاسیس فروشگاه اینترنتی
هزینه پرسنل، اجاره یا خرید مغازه، پرداخت قبوض، هزینه رفت و آمد و… به صفر می رسد. هرچند که فروشگاه اینترنتی نیز هزینه های خاص خود را دارد و تبلیغات و بازاریابی هزینه بردار است اما هرطور که حساب کنید صرف این هزینه در برابر فروش حضوری به چشم هم نمیآید. یک نکته حائز اهمیت این است که شما در این صورت می توانید کالاها را با سود مناسب، ارزان تر از رقبا بفروشید. همانطور که می دانید آن ها باید هزینه موارد گفته شده را در فروش کالاها لحاظ کنند تا متضرر نشوند. هزینه هایی که برای شما اصلاً وجود ندارد! بنابراین می توانید با این ترفند مشتریان زیادی به فروشگاه خود جذب کنید.
همچنین با حضور آنلاین، می توانید میزان محبوبیت اقلام را بسنجید و فقط تعداد مشخصی از محصولات پر طرفدار را موجود نگه دارید. این به این معناست که لازم نیست مانند فروشگاه های حضوری یک کالا را دو سال نگه دارید و در نهایت هم آن را به حراج بگذارید که شاید خریداری پیدا شود! پول خود را هوشمندانه صرف خرید اقلام پرطرفدار کنید.
نمایش محصولات متناسب با خواست مشتری در فروشگاه اینترنتی
برای هر مشتری در خرید کردن فیلترهایی وجود دارد. برای مثال شخصی با مد روز منطبق است و می خواهد پرفروش ترین ها و جدیدترین ها را انتخاب کند. شخصی دیگر با توجه به بودجه ای که می خواهد صرف کند به دنبال گران ترین یا ارزان ترین محصولات می گردد. در فروشگاه های حضوری با توجه به محدودیت هایی که وجود دارد و تعدد مشتریان در مغازه، امکان اینکه همه پر فروش ها یا محبوب ترین ها به مشتری ارائه شود بسیار ضعیف است. اما با داشتن فروشگاه اینترنتی حتی بدون اطلاع شما افراد می توانند محصولات را متناسب با نیاز خود بررسی کنند. ضمن اینکه امکان آسیب دیدن اجناس در این فرایند به صفر می رسد.
افزایش آگاهی از برند
آگاهی از برند میزان آشنایی مصرف کنندگان با یک برند خاص است که شامل نام، لوگو یا هر ویژگی مشخصی است که دیگران به برند شما نسبت می دهند. حتی اگر مشتریان به دنبال خرید حضوری از فروشگاه ها باشند ابتدا در فضای دیجیتال گشت و گذار های خود را انجام می دهند و سپس با هدفی مشخص به مغازه ای مشخص می روند.
این به این دلیل است که هنوز خرید اینترنتی برای برخی ملموس نشده و حضور در مغازه را ترجیح می دهند اما در هر حال قبل از حضور فیزیکی در فروشگاه انتخاب خودشان را کرده اند. یعنی قیمت ها و محصولات فروشگاه ها را با هم مقایسه و به نتیجه رسیده اند. اما موضوع مهم این است که حتی اگر مشتریان از فروشگاه اینترنتی شما خرید نکنند باز هم لوگو و برند شما را می بینند و به آن توجه می کنند. اینکه دیگران از برند شما آگاهی پیدا کنند موجب می شود در صورت تمایل به سفارش محصول ابتدا به سراغ شما بیایند. بنابراین به فروش اینترنتی نگاهی بلندمدت نیز داشته باشید و در تبلیغات و بازاریابی کوتاهی نکنید.
دسترسی کامل به اطلاعات مشتری در فروشگاه اینترنتی
در دیجیتال مارکتینگ یک اصل اساسی فروش موفق، تعریف پرسونا است. پرسونا یک شخصیت فرضی از مشتریان است که بر اساس تجزیه و تحلیل های واقعی به وجود آمده. وقتی شما پرسونای خود را مشخص کنید، فروش هدفمندی خواهید داشت. اما چطور پرسونا را تعریف کنیم؟ با تجزیه و تحلیل. شما باید از رنج سنی، تحصیلات، شغل، مکان زندگی، سلیقه و سابقه خرید مشتریانتان آگاه باشید تا این شخصیت را ایجاد کنید. با داشتن فروشگاه اینترنتی به راحتی می توانید در یک ثبت نام جمع و جور به این اطلاعات دست پیدا کنید، همچنین افراد می توانند با شرکت در نظرسنجی ها شما را بهتر راهنمایی کنند.
استقلال کامل تجاری با تاسیس آنلاین شاپ
با داشتن یک فروشگاه اینترنتی علاوه بر اینکه عدم نیاز به مشارکت دیگران موجب سود صد در صدی شما می شود، می توانید طبق قوانین خودتان نیز کسب و کارتان را جلو ببرید. شما تمایل به فروش چه محصولاتی دارید؟ دوست دارید چه نوع محتوایی را تولید و منتشر کنید؟ هیچ محدودیتی برای شما نیست، می توانید هر طور که می پسندید فروشگاهتان را مدیریت و با مشتریان ارتباط برقرار کنید.
آنلاین شاپ ها همیشه در دسترس اند
آخر هفتهها، تعطیلات سال نو، مناسبت ها و تعطیلات اجباری به دلیل شیوع کرونا همه و همه فروش یک فروشگاه حضوری را محدود می کنند. محدودیتی که هیچ خبری از آن در فروشگاه اینترنتی یا آنلاین شاپ ها نیست. تازه این فقط مربوط به روزهای تعطیل بود در صورتی که روزهای عادی نیز مراکز خرید در ساعات محدودی از روز به مشتریان خدمات ارائه می دهند. اما در فروش آنلاین نیمه شب ها هم افراد می توانند برای خرید محصول شان اقدام کنند. شما نیز به عنوان فروشنده حتی در سفر نیز می توانید سفارشات را ثبت و به کارها رسیدگی کنید. در حالی هیچ لزومی به حضور دائمی و فیزیکی شما و مشتری نیست که درهای فروشگاهتان هیچ موقع بسته نمی شوند.
تغییر متناسب با نیاز و سلیقه
فرض کنید شما یک فروشگاه اینترنتی مخصوص لوازم تحریر دارید اما طی چند پرسشنامه از مشتریان، متوجه نیاز آن ها به لوازم هنری می شوید. در این صورت رفته رفته می توانید متناسب با نیاز و علایق مشتریان کالاهای جدیدی به فروشگاه اضافه کنید. در واقع آگاهی از نیاز و سلیقه مخاطب گامی بزرگ در فروش موفق است. اما اگر در فروشگاه های حضوری فعالیت داشته باشید چطور می توانید به طور دقیق متوجه نیاز دیگران شوید؟
امکان آموزش در آنلاین شاپ
یکی از مزیت های جذاب آنلاین شاپ ها ارائه آموزش و مطالب، متناسب با محصولات است. برای مثال اگر فروشگاه اینترنتی شما در زمینه وسایل خانه و تزئینات منزل فعالیت داشته باشد، می توانید در قسمتی از آن اصول دیزاین و دکوراسیون منزل را به مخاطبان بیاموزید. همچنین خودتان با وسایل موجود در فروشگاه یک ترکیب جذاب بسازید و آن را معرفی کنید. اینکه به دیگران نشان دهید وسایل در زمان استفاده چه ظاهری خواهند داشت تاثیر زیادی در فروش دارد.
جمع بندی
اکنون با توجه به نکات گفته شده، تصمیم گیری در مورد تاسیس فروشگاه اینترنتی به عهده خودتان است اما اگر می خواهید در بلندمدت نیز فروش خوبی داشته باشید کم کم به فکر مجازی شدن باشید. یکی از بسترهای خوب فروش، پلتفرم اینستاگرام است که فروشگاه ساز زریناکسپرس با پشتیبانی از آن روند فروش را تسهیل کرده است. زرین اکسپرس خدمات خود را برای ایجاد فروشگاه اینترنتی با همکاری درگاه پرداخت اینترنتی زرینپال که متضمن امنیت در پرداخت است، به طور رایگان در اختیار شما قرار می دهد. از این فرصت جا نمانید.