تصور کنید شما صاحب یک کسب و کار سنتی هستید. به نظر شما در هر 24 ساعت چند نفر به فروشگاه شما میآیند؟ تعداد افرادی که به مغازه شما مراجعه میکنند به نوع محصولی که میفروشید و موقعیت مکانی فروشگاه شما بستگی دارد. از لحاظ فیزیکی امکان اینکه به طور میانگین بیشتر از 1000 نفر در روز وارد یک فروشگاه شوند وجود ندارد. فروشگاههای سنتی محدودیت برای فروش دارند، در نتیجه درآمد فروشگاه نیز محدود میباشد. حال خارج از محدودیت مکانی و زمانی به دنیایی آنلاین فکر کنید. بزرگترین فروشگاه های اینترنتی ایران فقط در روز حدود 700 هزار بازدید کننده دارند. برای تبدیل کسب و کار سنتی به آنلاین با ما همراه باشید.
کسب و کار سنتی چیست؟
با پیشرفت تکنولوژی، درصد بالایی از کسب و کارها آنلاین به کار خود ادامه میدهند و اکثر کسب و کارهای سنتی با رکود مواجه شده اند. برای گذشتن از این بحران به فکر اینترنتی کردن تجارت خود باشید. در فروش آنلاین شما مجبور نیستید به یک محله یا فقط یک شهر خاص محصول بفروشید. طبق تحقیقات تا چند سال آینده بیش از 80 درصد از بیزینسها آنلاین خواهند شد. اگر کسب و کار شما قابلیت اینترنتی شدن دارد هر چه سریع تر دست به کار شوید و گرنه هرچند هم در بازار قوی باشید، محکوم به نابودی هستید.
مزایای تبدیل فروشگاه سنتی به اینترنتی
چرا باید فروشگاه اینترنتی داشته باشیم؟ آیا باید همه تخم مرغ ها را در یک سبد قرار دهیم؟ در ادامه مزایای تبدیل فروشگاه سنتی به انلاین بیان میشود.
- هزینه کمتر
- مخاطبان بیشتر
- امکان تبلیغات وسیع
- رها شدن از محدودیت زمان و مکان
- دسترسی آسان تر
- افزایش اعتبار با برندسازی
- نیاز کمتر به نیروی انسانی
- دسترسی کامل به اطلاعات مشتری
- چیدمان متناسب با نیاز و سلیقه مشتری
بیشتر بخوانید: 10دلیل که شما را برای تاسیس فروشگاه اینترنتی متقاعد میکند
مراحل تبدیل کسب و کار سنتی به آنلاین
در گذشته هر کسب وکاری که محصول خوب و خدمات مناسب برای ارائه داشتند در بازار به موفقیت می رسیدند. اما امروزه بازار رقابتی وسیعی پیش روی بیزینسهاست و بسترهای ارائه محصول بسیار متنوع است. برای پیشرفت در این فضا باید استراتژی مناسب اتخاذ کنید. در ادامه مراحل تبدیل کسب و کار سنتی به آنلاین را بررسی میکنیم.
1.شناخت نوع محصول برای تبدیل کسب و کار سنتی به آنلاین
در مرحله اول باید بدانید آیا محصول شما مناسب فروش اینترنتی هست یا نه؟ همه محصولات مناسب فروش آنلاین نیستند. فروش محصولاتی مانند لوازم یدکی خودرو، فروش قطعه خاصی از موبایل یا کامپیوتر… برای فروش اینترنتی خیلی مناسب نیستند. البته ارائه خدمات در زمینه تعمیر و سرویس و نصب همین محصولات اتفاقا برای ارائه آنلاین مناسب هستند. محصولاتی مانند انواع پوشاک، موبایل و به تبع لوازم جانبی موبایل، ساعت و اکسسوری های مکمل پوشاک، لوازم تزیینی و دکوری…و هر محصولی که جنبه مصرفی دارد و روزانه مردم به آن نیاز دارند، برای فروش اینترنتی مناسب است.
2.موقعیت مکانی بازار هدف رو مشخص کنید
تا چه حجم از فروش کالا آمادگی دارید؟ امکان تامین کالا را به شکل انبوه دارید؟ امکان انبارداری و بسته بندی انبوه دارید؟ اینکه شما به پیشرفت کار فکر کنید مسئله مهمی ست زیرا با افزایش فروش اگر آمادگی بسته بندی و ارسال به موقع کالا نداشته باشید، با تجربه تلخ مشتری، همان ابتدای اینترنتی شدن کسب و کار مواجه خواهید شد و بسیاری از مشتریان خود را از دست میدهید.
3.شناخت بازار هدف از مراحل اینترنتی کردن کسب و کار
آیا مشتریان کسب و کار سنتی شما حاضر به خرید آنلاین هستند؟ آیا تصمیم به گسترش دامنهی محصولات خود دارید یا تمایل دارید در حوزهی فعلی خود فعالیت کنید؟ رنج سنی و جنسیت مشتریان خود بررسی کنید، مشتریان احتمالی محصول خود را بشناسید و مناسب نیاز مشتری محصول ارائه کنید. مشتریان در خرید اینترنتی، هوشمندتر عمل میکنند و با توجه به دسترسی سریع مشتری به تمامی بازارها انتخاب یک محصول با کیفیت و قیمت مناسب بسیار سادهتر از فضای سنتی خواهد بود.
4.انتخاب نام برند برای فروشگاه اینترنتی
انتخاب بهترین و مناسب ترین اسم برای فروشگاه اینترنتی تاثیر زیادی در روند رشد کسب و کار شما دارد. نام برند شما بهترین معرف تجارت شما می باشد.
بیشتر بخوانید: راهنمای جامع انتخاب اسم فروشگاه اینترنتی
5.مکانیزم قیمت گذاری فروشگاه اینترنتی
قیمت گذاری محصولات در فضای آنلاین با فضای سنتی متفاوت است. در فضای انلاین هزینه فروشگاه فیزیکی و هزینههای جانبی آن را ندارید در عوض هزینه راه اندازی سایت و اینترنت و تبلیغات اضافه میشود. پس باید مکانیزم قیمت گذاری محصولات در فضای آنلاین را بیاموزید. برای شروع میتوانید به سایت فروش محصولات رقبا مراجعه کنید.
6.روند پیشرفت فروشگاه آنلاین
برای رشد فروشگاه اینترنتی باید مرحله به مرحله روی سایت کار کنید و به صورت کلی از همه تکنیکهای دیجیتال مارکتینگ استفاده کنید تا به سطحی برسید که حجم سفارشتان بیشتر شود. خلاقیت به خرج بدهید، محتوای با کیفیت تولید کنید و در ارائه محصول متفاوت باشید در بازار رقابتی باید فرقی داشته باشید که مشتری شما را انتخاب کند.
7.استفاده بهینه از شبکههای اجتماعی برای کسب و کارهای دیجیتال
اینکه شما در شبکههای اجتماعی شروع به فعالیت کنید و به فروش محصول بپردازید نمیتوان گفت کسب و کار اینترنتی دارید. مهم ترین ویژگی کسب و کار اینترنتی امکان ثبت سفارش و پرداخت انلاین میباشد که کاملا اتوماتیک انجام شود. پلتفرم این برنامهها برای این موضوع طراحی نشده است و این امکان را به شما نمیدهد. در شبکههای اجتماعی شما انلاین محصول نمیفروشید فقط با مشتری انلاین ارتباط برقرار میکنید، مشتری برای ثبت سفارش با شما هماهنگ میکند و برای پرداخت از شما شماره حساب دریافت میکند پس این فروش انلاین نیست.
در فروشگاه اینترنتی همه چیز به معنای واقعی،انلاین انجام میشود. یعنی شما درگاه پرداخت دارید. امکان ثبت سفارش در هر لحظه امکان پذیر است. فقط زمانی که مشتری سوال خاصی حوزه محصولات یا خدمات شما داشته باشد با شما ارتباط میگیرد. از شبکههای اجتماعی برای تبلیغ محصولات استفاده کنید اما در نهایت برای فروش امن و راحت، مشتری را به فروشگاه اینترنتی ارجاع دهید.
8.ساخت فروشگاه اینترنتی؛ بهترین روش برای اینترنتی کردن بیزینس
پس از گذراندن مراحل بالا با توجه به نوع بیزینس شما نیازمند طراحی وب سایت یا فروشگاه اینترنتی و حتی یک اپلیکیشن مجزا خواهید بود. داشتن یک وب سایت، پیچیدگیهای خاص خود را دارد. سایت سازها، قالبهای آماده و اختصاصی ، فروشگاه سازها گزینههای پیش روی شما هستند.
- میتوانید سایت شخصی بسازید که برای این کار نیاز به خرید هاست و دامنه دارید و برای تبدیل سایت به فروشگاه باید افزونه ای مانند ووکامرس را نصب کنید که امکان تعریف محصول را داشته باشد و بتوانید محصول را قیمت گذاری کنید. ووکامرس را به درگاه پرداخت وصل کنید.
- شما میتوانید دردسر ساخت سایت و هزینه آن را تقبل نکنید و با فروشگاههای اینترنتی بزرگ همکاری کنید، البته قوانین سخت این فروشگاهها و گرفتن درصدی از فروش محصول و تسویه حسابهای اکثرا ماهانه از جذابیت این نوع همکاری میکاهد.
- ساده ترین راه برای آنلاین سازی کسب و کارها استفاده از ظرفیت فروشگاه سازها میباشد. به این صورت که شما فروشگاه خود را در وب سایتی در سریعترین زمان ممکن میسازید و محصولات خود را بارگذاری میکنید. در فروشگاه ساز امکان تسویه در کمترین زمان ممکن را دارید و با حداقل محصول و حتی تولیدات خانگی شما میتوانید فروشگاه شخصی خود را داشته باشید.
ما به شما فروشگاه ساز رایگان زرین اکسپرس را پیشنهاد میدهیم. زرین اکسپرس وب سایتی با ظاهر گرافیکی زیبا و دارای جذابیتهای بصری مدرن است که به ویترین فروشگاه اینترنتی شما جذابیت فوق العاده میبخشد. با زرین اکسپرس کاملا رایگان بدون پرداخت حق عضویت، صاحب فروشگاه اینترنتی خود باشید و به فروش محصولات بپردازید و نگران پرداخت مشتریان نباشید زیرا زرین اکسپرس به درگاه پرداخت زرین پال متصل است. زرین پال از امن ترین و سریع ترین درگاههای پرداخت است که مورد اعتماد عموم مردم میباشد.
9.برنامه بازاریابی دیجیتال، طراحی کنید
بعد از طی کردن مراحل بالا و ساخت فروشگاه اینترنتی برنامه مشخص برای جذب مشتریان هدف در نظر بگیرید. جذب مشتریان در کسب و کار اینترنتی با حالت سنتی کاملا متفاوت است. شما بدون اینکه مشتری را ببیند باید با ارائه محصول باکیفیت و دادن اطلاعات کافی راجب محصول مشتری را ترقیب به خرید کنید. برای تبلیغات آنلاین برنامه ریزی داشته باشید.کانالهای مختلف تبلیغات اینترنتی را شناسایی کنید و متناسب با نیاز از آنها بهره مند شوید.
سخن پایانی
با رشد روز افزون مشاغل آنلاین، اکثریت صاحبان مشاغل سنتی (آفلاین) برای افزایش سودآوری و جلوگیری از نابودی کسب و کار سنتی تمایل به تبدیل بیزینس خود به آنلاین دارند. پیشنهاد ما به شما این ست حتی اگر تمایلی به جمع کردن تجارت سنتی خود ندارید در کنار کسب و کار سنتی خود فروشگاه اینترنتی نیز راه اندازی کنید. اینگونه تعداد مشتریان کسب و کار سنتی شما افزایش می یاید و خطر حذف از بازار به دلیل دیجیتالی شدن همه کسب و کار ها را ندارید. در این مقاله سعی شد به طور مختصر قواعد ورود به بازار آنلاین بیان شود و اطلاعات لازم پیرامون تبدیل کسب و کار سنتی به آنلاین در اختیار شما قرار بگیرید.