برندسازی شخصی چیست و چه تاثیری در کسب و کارهای اینترنتی دارد؟

برندسازی شخصی چیست؟ چگونه برند شخصی بسازیم؟ پرسنال برندینگ از موضوعات مهم مطرح شده در سال‌های اخیر است. امروزه صاحبان مشاغل و شرکت‌ها با طراحی و تولید برند شخصی سعی دارند محصول و خدمات خود را با نام و نشانی مشخص در اختیار مصرف کننده قرار دهند. اینکه شما صاحب کسب و کار هستید یا قصد دارید به عنوان متخصص در بازار رقابت فعالیت کنید؛ باید بتوانید در دنیای رقابتی موجود، خود را از دیگرانی که فعالیتی شبیه به شما دارند به نوعی جدا کنید. برند، نشان تجاری است که بار حقوقی دارد و به شرکت و سازمان هویت می‌بخشد. بسیاری از کسانی که به تازگی وارد کسب و کارهای تجاری شده‌اند احتمالا با مفهوم برند شخصی آشنایی نداشته و یا اطلاعات مختصری داشته باشند و دقیقا ندانند که از چه زمانی باید روی ترویج برند تجاری خود وقت بگذارند و آن را گسترش دهند در این مقاله شما را پرسونال برندینگ و بوم برندسازی شخصی آشنا کرده و اصول و قواعد مربوطه را در زیر عنوان‌های مطرح شده بیان می‌کنیم.

پرسونال برندینگ

برندسازی شخصی یا (personal branding) چیست؟

برند یا Brand به معنی مارک، آرم یا نشانی است که شرکت یا مجموعه با آن شناخته می‌شود. پرسونال برندینگ اولین بار در کتاب ” Think and Grow Rich “، تحت عنوان؛ بیاندیشید و ثروتمند شوید در سال 1937 توسط نویسنده معروف “Napoleon Hill” مطرح شد. موضوعات رشد فردی اولین بار در دنیا توسط ناپلئون هیل بیان شده است. بعد از آن نویسندگانی چون Ai Ries و Jack Trout در کتاب”جایگاه سازی: نبردی در ذهن” ایده مدل امروزی برندسازی را شکل دادند. اما واژه برندسازی شخصی اولین بار در مقاله‌ای تحت عنوان “برند خودتان باشید” توسط تام پیترز منتشر شد.

برند شما باید به گونه‌ای باشد که در راستای اهداف شرکت انتخاب شده و افراد با شنیدن نام آن، محصول و خدمات شما را به یاد آورند. در تعریف ساده پرسونال برندینگ، به معنی استفاده از نام و اعتبار یک شخص یا گروهی، حقیقی یا حقوقی برای اهداف اقتصادی و تجارتی به عنوان یک برند می‌باشد. به بیانی دیگر، فرآیند پیشرفت یک کسب و کار با اعتبار شخصی که می‌تواند مدیر یک شرکت باشد، برندسازی شخصی گفته می‌شود. البته همان طور که گفته شد برندسازی فقط به صورت انفرادی نیست و ممکن است گروهی و سازمانی باشد، اما عموما پرسونال برندینگ، مدیریت و گسترش یک تجارت با نام شخص است. یک شرکت فقط یک برند اصلی و مادر دارد اما می‌تواند نشان‌های تجاری دیگری نیز ثبت کند.

نام تجاری و برند صرفا به یک معنی نیستند و تفاوتی با یکدیگر دارند. برند می‌تواند شامل نام تجاری باشد اما نام تجاری به معنی برند شخصی شما نیست. برند نمونه‌ی کسب و کار به شمار می‌رود که مجموعه‌ای از اعتبارات شخص یا مجموعه‌ای را در زمینه تجارت به سطح حرفه‌ای رسانده و از دیگر کسب و کارهای مشابه متمایز می‌کند و به تصویر می‌کشد.ا ین فرآیند باعث تاثیرگذاری چند برابری و افزایش شهرت می‌شود که در این حالت پرسونال برندینگ صورت گرفته است. کارآفرینان برتر در دنیا از این روش خاص بازاریابی برای توسعه برند شخصی خود استفاده کرده‌اند.

چگونه برند شخصی بسازیم؟

انتخاب برند شخصی بسیار مهم است اما این موضوع نباید مانع شروع کار شما شود. اینکه نام مناسبی برای برند خود نداشته باشید یا استراتژی برای برندسازی شخصی در شروع کار به ذهن شما نرسد مسئله مهمی نیست. انتخاب نام برند مهم است و باید برای آن وقت گذاشت اما نباید مانع فعالیت شما شود. چه بسا بسیاری از شرکت‌های بزرگ نام خود را بعد از پیشرفت کسب و کار تغییر داده و لوگوی جدیدی به بازار عرضه کرده‌اند.. در قسمت‌های پیشین به تعریف پرسونال برندینگ و اهمیت برندسازی شخصی پرداخته شد. اینکه چگونه بوم برند شخصی بسازیم موضوعی است که در ادامه در گام‌های مختلف به آن می‌پردازیم.

گام 1: مشخص کردن ارزش‌ها

موضوعاتی که در هنگام تصمیم گیری ذهن شما را درگیر می‌کنند نشان دهنده‌ی ارزش‌های شما هستند و خطوط قرمز در تصمیم گیری را برای شما نشان می‌دهند. قبل از هر چیز در پاسخ به سوال “پرسونال برندینگ چیست؟” باید اهداف و ارزش‌ها را مد نظر قرار داده تا زمینه را برای حرکت در مسیر تولید برند شخصی و رساندن به نتیجه نهایی فراهم سازید.

گام 2: اولویت بندی ارزش‌ها

بعد از تعیین ارزش‌ها و استخراج اهداف متوجه می‌شوید که همگی در اولویت نیستند. بنابراین گام بعدی طبقه بندی کردن ارزش‌های مشخص شده بر اساس اهمیت، زمینه فعالیت و اهداف شرکت است. برای اینکه ارزش‌ها را به بهترین شکل امتیاز بندی کنید، خود را در شرایط تصمیم گیری قرار دهید و از خود سوال کنید. در طول مسیر ممکن است با توجه به موانع و مشکلات به سراغ ارزش‌های بعدی بروید.

چگونه برند شخصی بسازیم؟

گام 3: شناخت شخصیت خود، توانایی‌ها و دنبال کردن علاقه مندی‌های خود

از نکات مهم و اصلی آیین برندسازی، مشخص کردن اهداف بر اساس علاقه مندی‌هایی است که بدون خستگی و با اشتیاق انجام می‌دهید. کارهایی که حتی اگر دریافتی مالی برای شما نداشته باشند، با شوق انجام دهید. لازمه‌ی شناخت علاقه مندی‌ها، شناخت شخصیت خود و توسعه فردی است. اگر افراد بر اساس علاقه مندی و ویژگی‌های شخصیتی و مهارتی خود، نسبت به پرسنال برندینگ اقدام کنند قطعا نتیجه مطلوب‌تری می‌گیرند.

گام4: رابطه های جدید ایجاد کنید

بعد از مشخص کردن اهداف و ارزش‌ها، باید خود را به دیگران معرفی کنید. برای این مهم نیازمند ایجاد ارتباط با افراد و سازمان‌های دیگر هستند. ارتباط اجتماعی در زندگی افراد اهمیت ویژه‌ای دارد و باعث رشد فردی و اجتماعی می‌شود. ارتباطات هدفمند در کسب و کار نیز از ارکان مهم رشد در پرسونال برندینگ و در نتیجه افزایش فروش به شمار می‌رود.

گام5: وب سایت شخصی داشته باشید.

بعد از ایجاد ارتباط موثر از طریق روابط اجتماعی نوبت به اشتراک گذاری عقاید و اهداف شما با راه‌اندازی وب سایت می‌رسد که در مقیاس وسیع‌تری مخاطب جذب کنید و محصول و خدمات خود را در معرض دید مشتریان فرا محلی قرار دهید. در این مرحله با تولید محتوای سئو شده و انتشار منظم مطالب آموزشی به افزایش بازدید سایت خود کمک کنید. انتخاب نام مناسب برای شرکت و برندسازی شخصی در این مرحله اهمیت خود را نشان می‌دهد. برندی انتخاب کنید که در ذهن مخاطب مجازی شما ماندگار شود.

در این مرحله ممکن است طراحی وب سایت شخصی برای شما هزینه بر باشد و یا اینکه اطلاعات تخصصی در حوزه‌ی مدیریت سایت نداشته باشید که می توانید از فروشگاه ساز معتبری مانند زرین اکسپرس بهره ببرید. زرین اکسپرس با اتصال شما به درگاه پرداخت زرین پال، خیال شما و مشتریان کسب و کارتان را برای پرداختی امن آسوده می‌کند. با ساخت فروشگاه و انتخاب نام مناسب برای فروشگاه شخصی خود، به ترویج برند شخصی خود بپردازید و به صورت کاملا رایگان کالا و خدمات خود را در معرض دید مخاطبان قرار دهید.

گام 6: فعالیت در شبکه‌های اجتماعی

برای رشد کسب وکار و برندسازی شخصی فعالیت برنامه‌ریزی شده در شبکه‌های اجتماعی را دست کم نگیرید. شبکه‌های اجتماعی امروزه جزء جدایی ناپذیر در زندگی اکثریت افراد جامعه شده‌اند. به طبع با افزایش استفاده کاربران از ظرفیت این شبکه‌ها، شما نیز برای بقا در بازار و شهرت، نیازمند ترویج برند شخصی خود از طریق فعالیت مستمر در این شبکه‌ها هستید. ماهیت شبکه‌های اجتماعی را بشناسید و با فعالیت در آنها به جذب مخاطب و افزایش شهرت به برندسازی شخصی خود کمک کنید.

گام7: استفاده از ایمیل مارکتینگ

ایمیل مارکتینگ از روش‌های قدیمی در تبلیغات به شمار می‌رود که به دلیل هزینه بسیار پایین همیشه مورد استقبال بوده است. با استفاده از کمپین‌های تبلیغاتی از طریق ارسال ایمیل به ترویج برند خود کمک کنید. ایمیلی که شامل آدرس سایت، نام برند، شماره تلفن و دیگر راه‌های ارتباطی شما باشد می‌تواند در برقراری ارتباط موثر با مشتری کارساز باشد و به برندسازی شما کمک کند.

تکنیک های پرسونال برندینگ

چرا پرسونال برندینگ (برندسازی شخصی) مهم است؟

در دوران معاصر که عرضه کالا و خدمات بسیار زیاد است، این نام تجاری شماست که شما را متمایز می‌کند و برند شماست که جایگاه برجسته‌ای برای شما می‌سازد. اگرچه برند محصول و برند تجاری شما مهم است، برند شخصی امرزوه نیز داری اهمیت بسزایی است. اگر چه در کوتاه مدت هزینه‌هایی برای فرد و مجموعه به همراه دارد اما در بلند مدت باعث می‌شود هزینه‌های بازاریابی کاهش یافته و به وفاداری مشتریان بیانجامد. “استیو جابز” قبل از اینکه “اپل” به خوبی شناخته شود از برند شخصی استفاده کرد تا خود را به عنوان چهره اپل متمایز کند و یا برند شخصی “ایلان ماسک” که از برند تجاری “تسلا” شناخته شده‌تر است. با پرسونال برندینگ اعتماد مردم را برای خود بخرید، مردمی که به شما اعتماد کنند به صورت رایگان برای برند شما نیز تبلیغات انجام می‌دهند.

امروزه اکثر کسب و کارهای تجاری در تلاش‌اند که در بازار شناخته شوند، به عبارتی در حوزه تجارت خود بر سر زبان‌ها باشند. لازمه‌ی این اتفاق داشتن یک برند شخصی قوی است. برندسازی شخصی دارای مراحل مختلف و مولفه‌های گوناگونی است که با مرور زمان کامل می‌شود. برندینگ با نشان تجاری”لوگو” که نشان دهنده‌ی بنیان و پایه برند شماست همراه است. سایت، بسته بندی محصولات، تبلیغات شما، حتی لباس فرم پرسنل و… همگی باید مکمل و هماهنگ با برند شما باشند که منتقل کننده‌ی هویت کسب و کار شما هستند. برندسازی برای شما نتایج پرثمری را به همراه دارد که در ادامه به اختصار بیان می‌شوند:

  1. افراد ایده‌آل در فضای آنلاین شما را جستجو می‌کنند.
  2. برندسازی برای شما به طور خودکار روابط ایجاد می‌کند.
  3. پرسونال برندینگ شما را در معرض مخاطبان بیشتری قرار می‌دهد.
  4. برندسازی به ایجاد اعتماد و اطمینان کمک می‌کند.
  5. با داشتن برند اختصاصی کارمندان با اشتیاق بیشتری تمایل به همکاری با شما دارند.
  6. افزایش بهره وری کارمندان را به همراه دارد.
  7. برندینگ به افزایش اعتبار شما نزد مشتری می‌انجامد.
  8. باعث حفظ مشتریان قدیمی و جذب مشتریان جدید می‌شود.
  9. با برند سازی می‌توانید محصول و خدمات را با قیمت بالاتر بفروشید.

اهمیت برندسازی شخصی

چالش‌های برندسازی در ایران

برند شامل گستره وسیعی از ایده‌ها و ویژگی‌هاست که با هویت دادن به محصول، با مشتری سخن می‌گوید. برخورداری از دانش بازاریابی، در عرصه رقابت در بنگاهای اقتصادی موجود در کشور از ارکان مهم موفقیت در این حوزه است. در دنیای رقابتی امروز مفهوم بازاریابی و مدیریت بازار با برندسازی شخصی آمیخته شده است. موفق ترین کسب و کارها در دنیا دارای شناخته شده‌ترین نام‌های تجاری، در ذهن مشتریان هستند که ارزشی بالاتر از میزان ثروت صاحبانشان دارند. فعالان اقتصادی در ایران بر این باورند که صنعت در کشور ما هنوز جایگاه اصلی برندسازی را درک نکرده است و برندهای معتبر ایرانی با چالش‌هایی مواجه می‌شوند و به راحتی از بین می‌روند. در ادامه برخی چالش‌های برندسازی داخلی را بررسی می‌کنیم.

نبود سیستم حمایتی برای حفظ برندها

کارشناسان اقتصادی، نبود وجود سیستمی برای حفظ و حمایت از برندها را دلیل اصلی حذف و کنار رفتن تدریجی برندها می‌دانند و معتقدند برندسازی باید جز اولویت‌های کاری مسئولان قرار گیرد تا بتوانیم شاهد پیدایش برندهای قدرتمند به عنوان نماینده‌های اقتصادی ایران در عرصه بین المللی باشیم.

برندسازی فرآیند بلندمدت

‌دکتر روستا استاد دانشگاه شهید بهشتی یکی از عوامل اصلی ناتوانی برندهای ایرانی برای حضور در عرصه بین الملل را فاصله بین خواستن و عمل عنوان می‌کند که یکی از دلایل آن بی توجهی به این واقعیت است که برندسازی به عنوان فرآیند استراتژیک، بلند مدت و زمان بر است و نیازمند دانش فنی است . فرآیندی که با مجموعه ای از عوامل نگرشی و اخلاقی همراه است. اینکه هر برند مخاطبان و بازار هدف خاص خود را دارد و باید مبحث میزان آگاهی از برند در مخاطبان هدف اندازه گیری شود و مشکل شناسایی برند در همان بازار مخاطبان فعال بررسی شود.

قوانین موجود سد راه برندسازی شخصی

قوانین موجود در کشور در بروز مشکلات پرسونال برندینگ بی تاثیر نیستند. اینکه در برندسازی باید ارزش افزوده برای کالایی ایجاد شود. کشوری که بیش از 75 میلیون نفر جمعیت دارد که بیش از نیمی از آن قشر جوان هستند می‌تواند بهترین فرصت‌ها، برای پیشرفت در هر صنعتی باشد. لازم است که قوانین مربوط به برندسازی اصلاح گشته و تولید کنندگان ایرانی تنوع طلبی جوانان را چاشنی کار خود کرده و بازار مصرف را تقویت کنند که نیاز داخلی کشور تامین شود.

  

نتیجهگیری

در این مقاله موضوع برندسازی شخصی و اهمیت آن را مورد بررسی قرار دادیم. اگر قصد دارید مستقل کار کنید و شناخته شوید نیاز به پرسونال برندینگ دارید. بهترین مسیر برای شناخته شدن، ایجاد برندی است که مختص خود شما باشد که با آن بازاریابی کنید و مخاطبان را به خود علاقه مند کنید. خود و هدف خود را بشناسید سپس برای ساخت برندتان تلاش کنید. برندسازی در کالاهایی که سرعت انتقال آنها به مصرف کننده بالاست زودتر جواب می‌دهد پس می‌توانید در وهله اول به سراغ بازارهای مصرفی بروید. در این میان از ظرفیت شبکه‌های اجتماعی برای افزایش شهرت برند غافل نشوید. در نهایت برای حفظ برند شخصی خود تلاش کنید زیرا وقتی برند شخصی قوی ایجاد می‌شود قاعدتا رقبای تجاری نیز بیشتر می‌شوند.

پاسخ دهید:

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.