تصورکنید شما تولیدکننده محصولی هستید، بهترین مکان برای فروش محصول شما کجاست؟چگونه اجناسم رو بفروشم؟ یا اینکه میخواید وارد بازار جذاب فروش شوید و کالا و خدمات دیگر شرکت و سازمانها رو بفروشید، کجا بیشترین بازدهی رو برای محصولات خواهید داشت؟ برای فروش هر محصولی دو راه کلی وجود دارد که میتوان از هردو هم زمان استفاده کرد. فروش محصول به صورت سنتی – فیزیکی و فروش به صورت مجازی از طریق اینترنت که هر کدوم از این روشها، مزایا و معایبی دارد.صرف نظر از آنچه که میفروشید برای ماندن در بازار رقابتی، به حضور در وب نیاز دارید. با فعالیت در شبکههای اجتماعی، راه اندازی وب سایت فروش و استفاده از قابلیت فروشگاه سازها به راحتی میتوانید ویترین فروشگاه آنلاین خود را مدیریت کنید. شما میتوانید در کنار فروشگاه فیزیکی، فروشگاه آنلاین خود را در فروشگاه ساز رایگان زرین اکسپرس بسازید.با ما همراه باشید برای پاسخ به سوال چگونه محصول خود را بفروشیم؟ و بهترین روش های فروش محصولات کدام است؟
روش های فروش محصولات
1. از روش های فروش محصولات فروش کالا به صورت سنتی و فیزیکی
وقتی از فروش محصول صحبت میشه اولین چیزی که به ذهن میرسه مغازه و فروشگاه فیزیکی است. هنوزم بسیاری از کسب و کارها به صورت سنتی کارشون رو پیش میبرند. به این صورت که به خرید یا اجاره مغازه اقدام می کنند، البته برای رسیدن به سود، باید لوکیشن پر رفت و آمد انتخاب کنید که نیاز به سرمایه زیادی داره و باید در نظر بگیرید درآمد شما کفاف هزینهها رو خواهد داد یا خیر. راه دیگه ای که نیاز نیست مغازه بگیرید، مذاکره با فروشگاهها است که در ازای پرداخت سود مشخصی کالای شما رو بفروشند.
توصیه ما به شما که هنوز به صورت سنتی به کسب وکار خودتون ادامه میدین، فروش محصولات به صورت آنلاین در کنار فروش فیزیکی میباشد، با وجود ویروس کووید 19همه به اهمیت آنلاین سازی کسب و کار پی بردند، زیرا که بازار رقابتی بزرگی پیش رو دارید که اگر به فکر آنلاین کردن کسب و کار خود نباشید،آهسته از بازار حذف میشوید. در ادامه به مزایا و معایب فروش به صورت فیزیکی میپردازیم.
مزایا و معایب فروش کالا به صورت فیزیکی(سنتی)
مزایا
- رودررو شدن با مشتری و امکان متقاعد کردن به خرید با فنون مذاکره
- استفاده از فضای فروشگاه به عنوان انبار
- دریافت هزینه کالا در لحظه
- عدم نیاز به بسته بندی و ارسال کالا
معایب
- هزینه بسیار بالا اجاره یا خرید مغازه
- هزینه بالا ویترین و قفسه بندی
- پر بودن مغازه از اجناس برا دید مشتری
- تبلیغات فقط در محدوده لوکیشن مورد نظر
- باید همیشه مغازه باز باشد وگرنه ضرر میکنید
- ریسک در صورت ضررده بودن
- دردسر برای دریافت مجوزهای لازم
- پرداختی مالیات و عوارض شهرداری
2. فروش اینترنتی محصولات از روشهای فروش محصولات
با ورود اینترنت به زندگی روزمره مردم، نوع خرید و فروش با گذشته تفاوت زیادی کرده است و اکثریت مردم ترجیح میدهند بدون صرف وقت به صورت اینترنتی به خرید محصولات و خدمات بپردازند. فروش آنلاین کالا و خدمات در بسترهای مختلفی همچون شبکههای اجتماعی، مارکت پلیسها، وب سایتها و فروشگاه سازها و …. انجام میشود.
هرکدام از روشهای فروش دارای مزایا و معایبی میباشد که شما با توجه به نوع محصول و خدمات و شرایط موجود از آنها استفاده میکنید. در فروش اینترنتی دیگه نیاز نیست نگران اجاره سرسام آور مغازهها باشید، در فروش اینترنتی شما محدودیت جغرافیای و زمانی ندارید، میتوانید 24 ساعت فعالیت داشته باشید و هرکجای دنیا محصول بفروشید. البته معایبی چون دردسر بسته بندی و ارسال کالا نیز دارد.
برای فروش محصول در اینترنت اول باید برای معرفی کالا و خدمات راهی پیدا کنید و بعد دنبال بازاریابی باشید و سپس محصول را بفروشید و پول دریافت کنید. مرحله بعد بسته بندی و نحوهی رساندن کالا به دست مشتری را بررسی کنید. فراموش نکنید فروش به صورت آنلاین دارای فنون خاصی میباشد، برای موفقیت در این بازار باید دانش خود را در حوزه دیجیتال مارکتینگ تقویت کنید. این مقاله به سوال چگونه محصول خود را در اینترنت بفروشیم؟ چگونه محصولات خود را آنلاین بفروشیم؟پاسخ میدهد.
1-2- فروش در شبکه های اجتماعی
یکی از سادهترین راهها برای فروش آنلاین، استفاده از شبکههای اجتماعی(اینستاگرام، تلگرام، لینکدین، فیس بوک و ….. ) میباشد. شبکههای اجتماعی در ابتدا برای برقراری ارتباط بین افراد شکل گرفتند اما رفته رفته به ابزاری برای فروش در کسب وکارها تبدیل شدند. اگر شما در فروش مبتدی هستید استفاده از شبکههای اجتماعی بهترین انتخاب برای شماست با عضویت در شبکههای اجتماعی و تبلیغات به ارائه محصولات بپردازید.
اینستاگرام یکی از محبوب ترین بسترهای فروش آنلاین در ایران میباشد که با داشتن تعدادی فالوور و تولید محتوای جذاب و ارائه محصول با کیفیت، میتوان به درآمد رسید. در تلگرام با ایجاد کانال، قرار دادن محصولات در آن و ارائه توضیحات کافی راجب محصول میتوان فروش رو آغاز کرد.
اما فروش در این فضاها آنقدرها هم ساده و بی دردسر نیست در ادامه راه و پیشرفت در فروش، پلتفرم این شبکهها به خوبی نیازهای شما رو برطرف نمیکنند. برای دریافت اطلاعات بیشتر در حوزه فروش در شبکههای اجتماعی به مقاله 10 ترفند کسب درآمد از شبکه های اجتماعی مراجعه کنید. در ادامه به بررسی معایب و مزایا استفاده از شبکههای اجتماعی برای فروش محصول میپردازیم.
مزایای فروش در شبکههای اجتماعی
- استفاده از عکس و ویدئو باکیفیت برای ارائه محصول
- امکان ارائه توضیحات کافی برای ترقیب مشتری به خرید
- استفاده از تبلیغات و افزایش فروش در این شبکهها
- امکان استفاده از هشتگهای مناسب و افزایش فروش
معایب فروش در شبکههای اجتماعی
- دشوار بودن کسب اعتماد مخاطب
- امکان مدفون شدن پست شما در بین سیل عظیم پستها
- خطر فیلترینگ
2-2- با ساخت فروشگاه اینترنتی به فروش محصول بپردازید
یکی از بهترین روشها برای فروش آنلاین کالا، ساخت فروشگاه اینترنتی در وب سایت میباشد. یکی از پایدارترین و امن ترین راهها برای فروش، داشتن وب سایت فروشگاهی میباشد. شما میّّبتوانید با فعالیت در شبکههای اجتماعی به تبلیغ محصول و خدمات مورد نظر بپردازید و سپس مشتریان را به وب سایت فروشگاهی خود ارجاع دهید.
سه راه برای داشتن وب سایت فروشگاهی وجود دارد که در ادامه به بررسی هر کدام میپردازیم.
الف. طراحی وب سایت از پایه؛ از روشهای فروش محصولات
شما میتوانید با کد نویسی به طراحی یک وب سایت کاملا شخصی بپردازید. این کار را میتونید خودتان انجام دهید یا از تخصص افرادی که در این حوزه فعالیت دارند، استفاده کنید. لازم به ذکر است فروش از این طریق چندان ساده نیست زیرا که احتمال اینکه افراد زیادی به سایت شما سر بزنند کم است. همچنین در اکثر مواقع سرعت سایت پایین است و مشتریان با مشکل مواجه میشوند زیرا که وب سایت نیاز به پشتیبانی 24 ساعته دارد و هر لحظه باید به روز رسانی شود. معروف ترین این وب سایت ها، فروشگاه های بزرگی چون دیجی کالا، بامیلو، خانومی، بانی مد و…… هستند. اگر قرار نیست تا این حد فروش گسترده داشته باشید، پس ساخت وب سایت شخصی عاقلانه نیست.
ب- فروش محصولات با استفاده از مارکت پلیسهای موجود
مارکت پلیسها فضایی هستند که مدیران سایت برای فروش انواع محصولات در اختیار فروشندگان قرار میدهند. این نوع بسترهای اینترنتی خودشان کالایی برای عرضه ندارند. درواقع با ساخت پاساژ بزرگی به صورت مجازی، فروشندگان خوب و منطقی را دور هم جمع میکند. در مارکت پلیسها هر محصول چند عرضه کننده دارد که امکان مقایسه را در اختیار خریداران قرار میدهد. در نهایت با گرفتن حق عضویت و یا حق کمسیون فروش به درآمد میرسند.
معایب و مزایا استفاده از مارکت پلیس ها از بهترین روشها برای فروش کالا در اینترنت
در ایران مارکت پلیسهای متعددی همچون دیجیکالا، دیوار، اسنپ، شیپور، ترب، باسلام و…. با جمع کردن فروشندگان حوزه های مختلف به ارائه خدمات میپردازند. آمازون معروف ترین بازاراینترنتی دنیا، موفقترین نمونه در حوزه فعالیت خود است. در ادامه به بررسی مزایا و معایب استفاده از مارکت پلیسها میپردازیم.
مزایایی استفاده از مارکت پلیس ها برای فروش کالا
- بازدید کننده زیاد مارکت پلیس ها
- پایین بودن هزینه تبلیغات و بازاریابی
- گسترش دامنه فروش
- عدم وجود محدودیت مکانی و زمانی
- سطح اعتماد بالای مشتریان به مارکت پپلیس ها
- افزایش سود
معایب استفاده از مارکت پلیسها در فروش محصول
- دریافت حق کمیسون بالای برخی مارکت پلیس ها
- ارتباط با مشتری محدود
- دریافت سفته و چک توسط برخی مارکت پلیس ها
بزرگترین عیب فروش در مارکت پلیسها این است که باید درصدی از فروش محصولات را به عنوان کارمزد به مارکت پلیس بدهید. یا اینکه بعضی از مارکت پلیسها همان ابتدا حق عضویت میگیرند. به همین دلیل سودتان از فروش محصولات کمتر خواهد بود. پس اگر کالای پر سودی برا عرضه ندارید قید این نوع از بازارها را بزنید زیرا که سود زیادی، باید به صاحبان برنامه بپردازید.
ج- استفاده از فروشگاه سازهای آنلاین؛ از بهترین روشها برای فروش محصولات در اینترنت
بهترین و سود آورترین روش برای فروش محصول ساخت فروشگاه با استفاده از پلتفرم فروشگاه سازهای آنلاین میباشد. با استفاده از خدمات فروشگاه سازها در سریع ترین و راحترین روش، بدون نیاز به دانش فنی کدنویسی و پرداخت هزینههای هنگفت به متخصصان برنامه نویسی، فروشگاه خود را بسازید. فروشگاه سازها با دریافت حق عضویت محدود و گاهی اوقات رایگان، به شما امکانات زیادی میدهند. فروشگاه سازهای اینترنتی با پشتیبانی رایگان و 24 ساعته و امکان استفاده راحت و دسترسی از طریق تلفن همراه و کامپیوتر بهترین انتخاب برای داشتن فروشگاه اینترنتی هستند. فروشگاه سازهای زیادی از جمله پرتال، سازیتو، وبزی، شاپفا، زرین اکسپرس و …در ایران در حال فعالیت هستند.
بررسی فروشگاه ساز رایگان زرین اکسپرس؛ راهی برای فروش بی دغدغه اجناس
در این میان فروشگاه ساز زرین اکسپرس با قابلیت های زیادی همچون امکان عضویت رایگان، دسترسی سریع، نمایش محصولات متناسب با خواست مشتری را به شما پیشنهاد میکنیم. زرین اکسپرس با ارائه درگاه پرداخت امن زرین پال، که از برترین درگاههای پرداخت در کشور که نامی آشنا و مورد اعتماد عموم مردم ست، خیال خریداران و فروشندگان را از بایت پرداخت راحت میکند. برای کسب اطلاعات بیشتر در حوزه فروشگاه سازها به مقاله ۱۰ دلیل که شما را برای تاسیس فروشگاه اینترنتی متقاعد میکند، مراجعه کنید.
یک سایت فروشگاهی باید قالب زیبایی داشته باشد، فروشگاه ساز زرین اکسپرس با ارائه قالب زیبا و منحصر به فرد نیاز شما را برطرف میکند. با ساخت فروشگاه اینترنتی، نیاز نیست درصدی از سود فروش را به دیگری بدهید. البته برای دیده شدن و افزایش فروش فروشگاه باید یک سری اصول را رعایت کنید.
چند نکته برای افزایش فروش فروشگاه در فروشگاه ساز رایگان
- از تصاویر با کیفیت و واقعی محصول، استفاده کنید
- توضیحات کاملی برای محصولات بنویسید
- حتما قیمت محصول ذکر شود
- برای ترقیب به خرید، میتوانید به تعداد سفارش های تحویل داده شده اشاره کنید
- نظرات دیگر کاربران را به نمایش بگذارید( البته هم نظر مثبت هم منفی)
- میتوان ارسال رایگان کالا را در نظر گرفت
- میتوانید پرداخت در محل را به گزینههای پرداخت اضافه کنید
- تخفیف های مناسبتی ارائه کنید
دیگر روش های فروش اینترنتی کالا
از دیگر روشهای فروش اینترنتی میتوان فروش در سایتهای نیازمندی مختلف چون دیوار، شیپور،کمدا و …. که بستری برای فروش کالاهای نو و دست دوم هستند استفاده کنید البته اکثرا این سایتها به درگاه پرداخت وصل نیستند و روند فروش را با مشکلاتی مواجه میکنند. همچنین شما میتوانید عضو انجمنهای مختلف شوید و به فروش محصول بپردازید. از مزایایی فروش در انجمنها، فروش کالا به افراد تخصصی و داشتن مشتریان منحصر به فرد و همیشگی میباشد.
در نهایت
در این مقاله به بررسی بهترین برنامههای فروش کالا و بررسی معایب و مزایای هر کدوم از روشها پرداختیم. برای حرفه ای ظاهر شدن بهترین برنامه برای فروش محصول را انتخاب کنید و قبل از اقدام به ساخت فروشگاه و سایت مورد نظر، استراتژی بازاریابی خود را تعیین کنید و برای رسیدن به هدف مشخص برنامهریزی بلند مدت داشته باشید. توصیه ما به شما این است در کنار فروش محصول حس خوب بفروشید. به رضایت از خرید مشتری، اهمیت بدهید که در بازار رقابتی پایدار بمانید.