اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟ و چه تاثیری در کسب و کارها دارد؟

اینفلوئنسر مارکتینگ یا تبلیغات و بازاریابی از طریق افراد تاثیرگذار از جمله موضوعاتی است که این روزها به وفور به گوش می‌رسد و در سراسر جهان فراگیر شده است. اگر چه این نوع از بازاریابی رابطه تنگاتنگی با شبکه‌های اجتماعی به خصوص اینستاگرام دارد اما اینفلوئنسر مارکتینگ فقط محدود به فضای مجازی نمی‌باشد و در گذشته‌های دور نیز از افراد موثر و کلیدی برای ترویج و توسعه کسب وکارها به گونه‌های مختلف از جمله تبلیغ در مجلات و یا استفاده از بیلبوردهای تبلیغاتی با تصویر افراد مشهور، استفاده شده است. در این مقاله قصد داریم به تعریف اینفلوئنسر مارکتینگ و تاثیر آن بر کسب و کارها بپردازیم و پاسخ به سوالاتی همچون، چرا برندها به اینفلوئنسر مارکتینگ نیاز دارند؟ با ما همراه باشید.

انواع اینفلوئنسرها

اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟

اینفلوئنسر مارکتینگ (Influencer marketing) از کلمه Influence به معنی تاثیرگذاری گرفته شده است. Influencer به معنی تاثیرگذار است و از زیر مجموعه‌های ارتباطات بازاریابی است و هر کسی که بتواند به نوعی بر تصمیم و رفتار مخاطبان زیادی تاثیر بگذارد، اینفلوئنسر محسوب می‌شود. بدین معنی که برای تبلیغ کالا، خدمات و رساندن پیغام برند کسب و کار از افراد شناخته شده‌ی دارای مقبولیت در حوزه‌های مختلف کاری، استفاده کنیم. در این روش اینفلوئنسرها از طریق دریافت مبلغ و یا دریافت خدمات رایگان از صاحب برند، به تبلیغ و معرفی مشخصات محصول مورد نظر می‌پردازند. اینفلوئنسرها با ایجاد حس اعتماد در مخاطبان خود که در طول زمان به دست آورده‌اند به راحتی مخاطب را با  خود همراه می‌کنند. صاحبان کسب و کار از طریق بازاریابی اینفلوئنسرها در شبکه‌های اجتماعی به راحتی می‌توانند مخاطبان جدید جذب کنند و نظرات و فیدبک مشتریان را جمع آوری کنند.

استفاده از اینفلوئنسر مارکتینگ از جذاب‌ترین روش‌ها برای تبلیغات در دنیای امروز به شمار می‌رود. امروزه اهمیت استفاده از اینفلوئنسرها برای تبلیغات و گسترش برند، بر کسی پوشیده نیست و چه بسیار کسب و کارهایی که از طریق تبلیغات اینفلوئنسری بر سر زبان ها افتاده‌اند. فروشگاه‌های آنلاینی که به فروش محصولات خود از طریق اینستاگرام یا فروشگاه ساز می پردازند می‌توانند با استفاده از اینفلوئنسر مارکتینگ، ترافیک سایت و تعداد فالوورهای اینستاگرام خود را افزایش دهند که در نتیجه منجر به افزایش تعداد مشتریان و فروش می شود.

انواع اینفلوئنسرها

اینفلوئنسرها انواع مختلفی دارند و در دسته بندی‌های گوناگون می‌توان آنها را از هم جدا کرد. از رایج ترین روشها برای دسته بندی اینفلوئنسرها بررسی با استفاده از تعداد فالوورها، انواع محتوا، نوع تولید محتوا و حوزه‌ی فعالیت آنها است. اینکه فقط تعداد زیاد دنبال کنندگان را معیار انتخاب اینفلوئنسر قرار دهیم، هوشمندانه نیست. بسیاری از اینفلوئنسرهای کوچک وجود دارند که تاثیر بسیار زیادی بر مخاطبان حوزه فعالیت خود دارند. پس برای انتخاب اینفلوئنسر همه فاکتورها را درنظر بگیرید. در ادامه تقسیم بندی اینفلوئنسرها را برا اساس تعداد دنبال کنندگان بررسی می‌کنیم.

مگا اینفلوئنسر: اینفلوئنسرهایی که دارای مخاطبان بسیار زیادی هستند و معمولا بیشتر از یک میلیون فالوور دارند. معمولا سلبریتی‌ها و افراد مشهور همچون ورزشکاران و موسیقی دانان و بازیگران جز این دسته هستند که همکاری با آنها برای اینفلوئنسر مارکتینگ سخت و گران به نظر می‌رسد. البته اینفلوئنسرهای وجود دارند که با تلاش و تولید محتوای موثر به مخاطبان بالای یک میلیون نفر رسیده‌اند.

ماکرو اینفلوئنسر: اینفلوئنسرهای بزرگ در دسته بعدی قرار می‌گیرند و تعداد مخاطبان آنها حدودا بین صد هزار فالوور تا یک میلیون است. برای تبلیغات از طریق اینفلوئنسر مارکتینگ این دسته بیشتر در دسترس هستند زیرا تعداد بیشتری از این نوع وجود دارد و معمولا قیمت‌های تبلیغات مناسب تری دارند. پیج‌های لایف استایل‌های مربوط به خانه‌داری، آشپزی، پیج های فروش پوشاک و عکاسی معمولا در این دسته قرار می‌گیرند.

میکرو اینفلوئنسر: این دسته از اینفلوئنسرها ، معمولا افرادی هستند که با دانش تخصصی در حوزه‌های مختلف شناخته شده اند. معمولا کمتر از صد هزار دنبال کننده دارند. این نوع از اینفلوئنسرها برای ارائه محتوا به مخاطب خود معمولا سختگیری خاصی دارند و برای تبلیغات باید ارزش برند و مارک خود را به خوبی برای آنها تشریح کنید تا حاضر به تبلیغ برای دنبال کنندگان خود شوند.

نانو اینفلوئنسرها: دسته آخر اینفلوئنسرهایی هستند که بر اساس تعداد مخاطب دسته بندی می‌شوند، معمولا کمتر از ده هزار فالوور دارند. ممکن است عجیب به نظر برسد. اما این نوع اینفلوئنسرها معمولا به دلیل اینکه در حال تلاش برای ارتقا پیج خود هستند، وقت زیادی برای مخاطبان می‌گذارند، مخاطبان بسیار وفادار و مشتاقی دارند و فالوورهای کم آنها اعتماد زیادی به آنها دارند  و معمولا در دسترس هستند.

اینفلوئنسر مارکتینگ اینستاگرام

چرا برند شما به اینفلوئنسر مارکتینگ احتیاج دارد؟

 

استفاده از تبلیغات برای ترویج برند و افزایش فروش از گذشته‌های دور وجود داشته است. امروزه مردم بیشتر زمان خود را در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی می‌گذرانند و کمتر به تبلیغات بیلبوردی و تلویزیونی توجه می‌کنند. به تبع روش‌های تبلیغات نیز به سمت مجازی شدن پیش می‌رود. اینکه مخاطبان با باز کردن شبکه‌های اجتماعی با تبلیغات برند شما از سوی اینفلوئنسر محبوب خود روبرو شوند دو حالت دارد. در حالت اول مخاطب برای بار اول برند شما را می‌بیند و در ذهن خود ثبت می‌کند حتی اگر فعلا قصد خرید نداشته باشد. در حالت دوم مخاطب قصد خرید برند شما را از قبل در ذهن داشته است ولی نیاز به یک تلنگر برای اعتماد و خرید کردن دارد که با مواجه شدن با تبلیغ محصول از طریق اینفلوئنسری که آن را دنبال می‌کند و قاعدتا به او اعتماد دارد راحت‌تر برای خرید اقدام می‌کند.

تبلیغات و بازاریابی از این روش معمولا کم هزینه‌تر است و با سرعت بیشتری انجام می‌شود. به طوری که شما به جای اینکه خودتان به تبلیغ کالا و برند مورد نظر برای گروه وسیعی از مخاطبان بپردازید، این کار را به اینفلوئنسری که مخاطبان زیادی دارد و دارای محبوبیت در بین مخاطبان هدف شما می‌باشد، می‌سپارید. معمولا هر اینفلوئنسر مخاطبان خاص خود را دارد و این مسئله کار شما را برا تبلیغ و انتخاب اینفلوئنسر راحت می‌کند.

مزایای اینفلوئنسر مارکتینگ

اینفلوئنسرها چگونه به موفقیت یک برند کمک می‌کنند؟

اینفلوئنسرها به دلیل شناخت زیاد مخاطب خود و استفاده از محتوای تبلیغاتی پیشرفته که مختص هر محصول می‌باشد، باعث افزایش فروش کالا و خدمات مد نظر می‌شوند. این افراد با تولید محتوا و معرفی برند به دنبال کنندگان وفادار خود، باعث موفقیت کسب و کار شما می‌شوند. البته لازمه‌ی این مهم انتخاب درست اینفلوئنسری است که همگام با فعالیت شما باشد و فالوورهای واقعی داشته باشد زیرا صفحه هایی وجود دارد که با خرید مخاطب فیک شما را فریب می‌دهند. بازاریابی از طریق اینفلوئنسر مارکتینگ بسیار واقعی‌تر از بازاریابی سنتی است زیرا اینفلوئنسرها به نوعی با مخاطبان خود ارتباط تنگاتنگ و قوی دارند و پیوسته در حال اشتراک گذاری لحظات زندگی خود هستند. مخاطبان به تبلیغات آنها اهمیت داده و محصول پیشنهادی را در ذهن خود ثبت می‌کنند. بازاریابی از طریق اینفلوئنسرها به سرعت در حال افزایش است زیرا که به افزایش فروش و جذب مشتری که هدف هر کسب و کاری است می انجامد.

 

جمع بندی

اینفلوئنسر مارکتینگ به افزایش اعتبار بازار، افزایش مکالمات حول برند و افزایش فروش کالا و خدمات، که اهداف بازاریابی می‌باشد، می‌انجامد. این نوع از بازاریابی باعث قرار گرفتن در معرض دید برند شما می‌شود و به نوعی به بازاریابی دهان به دهان کمک می‌کند. برای انتخاب اینفلوئنسر، افراد کلیدی که مرتبط با کار شما هستند و به نوعی به آگاه سازی برند شما کمک می‌کنند را  دنبال کنید. سپس اینفلوئنسری که اشتیاق بیشتری در مخاطب ایجاد می‌کند و با مخاطب صادق است را برای تبلیغات مد نظر انتخاب کنید.

پاسخ دهید:

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.